NOĆ KNJIGE U SUPETARSKOJ KNJIŽNICI

Noć knjige, manifestacija kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava kako bi se afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakom društvu i svakom vremenu, ove će se godine održati 23. travnja 2014. godine.

Želja je organizatora Noći knjige 2014. u knjižarama, knjižnicama, školama i drugim zainteresiranim prostorima i ustanovama diljem Hrvatske od 18 sati do 1 sat nakon ponoći organizirati razne događaje – javna čitanja, potpisivanja knjiga, druženja s autorima, radionice i sl., s ciljem da se oči javnosti usmjere na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.

Osim već tradicionalnoga večernjeg programa, Noć knjige 2014. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.

I Narodna knjižnica u Supetru se pridružila obilježavanju Noći knjige, a ove godine centralni lik je Herkules i u programu će sudjelovati predškolci, učenici osnvne škole, odrasli čitatelji i svi ostali posjetitelji i ljubitelji knjižnice i knjige.

http://nocknjige.hr/mjesto-vrijeme-radnja/